Speciale mixen

Speciale Mixen

Holistisch dierenarts Caspar Broekman werkt al 15 jaar met bloesemtherapie, oliën, paddenstoelen, Chinese- en Westerse kruiden. Op basis van zijn ervaring en de behoefte aan kwalitatief goede middelen is hij zijn eigen producten gaan ontwikkelen.

 

De basis van zijn mixen bestaan uit natuurlijke grondstoffen van een zo hoog mogelijke kwaliteit, deels ontdekt op zijn vele reizen. Deels door ervaring opgedaan bij het behandelen van patienten.

 

Omdat er collega’s zijn die ook een aantal mooie middelen hebben gemaakt, zijn deze in de toekomst ook via de site te verkrijgen.

Parasiet Mix inwendig

 

Parasietmix bestaat uit kruiden die de groei van goede micro-organismen in de darm bevorderen en de slechte organismen remmen. De mix kan dus ook ingezet worden bij een aantal gevallen van diarree of voor het herstel van de darmflora. Parasieten hebben geen kans om te groeien bij een goed maagdarm systeem en een gedegen immuunsysteem. Parasietmix inwendig ondersteund dit.

 

Vuurwerk Mix

 

Vuurwerkmix is een geuzennaam ontstaan na de zoveelste hulpvraag rond oud en nieuw. Inmiddels is de vuurwerkmix ontwikkeld tot een middel dat breed ingezet kan worden.


De basis is een mix tussen bloesems, energetische trillingen en kruiden met als doel het meer “gronden” van de dieren.

Oormix

 

Oormix bestaat uit kruiden en oliën die schimmel en bacteriegroei in het oor tegengaan. Helaas zijn oorklachten vaak complexe huidklachten die misschien niet alleen met de oormix te verhelpen zijn. Oormix is wel een prachtige ondersteuning van eventueel andere therapieën of soms ook voldoende om te voorkomen dat dieren heel lang antibiotica en / of corticosteroïden zalven moeten gebruiken.

Caspar zalf

 

Met mijn grote voorliefde voor smeerwortel heb ik een zalf ontwikkeld, waar inmiddels veel meer in zit dan alleen dat. Ik wilde een zalf die zowel acuut, als chronisch ingezet kon worden. Dus bij verse vuile wonden, chronische wonden en ter voorkoming of verzachting van littekens.

Parasiet Mix uitwendig

Herhaaldelijk wordt ik gevraagd wat een goed natuurlijk middel is. Na ons onderzoek in 2017 kwam ik tot de conclusie dat het helemaal niet zo makkelijk is. Wat eet de hond? Waar loopt de hond? Waarom heeft de ene hond die hetzelfde eet meer en de ander minder teken? Dit geld natuurlijk net zo goed voor katten en paarden. Vlooien zijn nog lastiger, zeker de vlooienplagen. De commercieel verkrijgbare natuurlijke middelen ( waarvan sommigen de bestanddelen waarvan men zei dat het erin zat niet eens bij de ingrediënten hadden staan) test ik niet altijd heel goed uit. Wat voor kwaliteit aan oliën wordt er gebruikt ? (dit maakt in productiekosten nogal wat uit). Genoeg redenen om zelf voor mijn eigen dieren een middel te maken. Een deel is heel herkenbaar en vaak gebruikt een deel ( zoals de homeopatische verdunningen van vlo en teek) worden vaak niet toegevoegd. Het middel gaat samen met de parasietmix inwendig, want een dier met parasieten in de darm is vatbaarder voor teken en vlooien.