info@alternatievediergeneeskunde.nl
Klant Ervaringen

Ervaringen van klanten met onze producten

 

Onze koe heet Marie maar we noemen haar Omaatje omdat ze al wat ouder is en doordat ze lichte artrose heeft loopt ze ook een beetje als een omaatje.  Ze is inmiddels 13 jaar en heeft al van alles meegemaakt in haar leven. Als jonge koe, wij noemen dit vaars, is ze mee geweest naar een koeienkeuring. Thuis veel geoefend om netjes aan een touwtje mee te lopen en op de dag zelf helemaal glimmend gewassen in de keuringsring met nog meer vaarsen van andere boerderijen. Een jury kijkt naar alle dieren en hun kwaliteiten. Helaas viel onze Marie niet in de prijzen. Ook is ze 2x mee geweest naar de boerderij middag bij ons in het dorp. Dat vond ze erg gezellig want ze houd er erg van om geaaid te worden.

Twee jaar gelden is ze mee verhuisd van onze oude stal naar de nieuwe stal waar ze meteen gewend was. 

O ja, wat ook nog wel leuk is om te vertellen dat al onze koeien zelf mogen kiezen of ze in de zomer buiten gras gaan eten in het land of binnen blijven en Omaatje het buiten echt niet leuk vind en dus altijd binnen blijft.

 

Doordat we haar nu de pYnmix druppels geven loopt ze weer wat soepeler door de stal en gaat opstaan wat makkelijker. We hopen dat ze nog lang van haar oude dag kan genieten op deze manier.

 

 

En dan ook nog twee foto's van Troetel een andere koe van ons, helaas niet meer op ons bedrijf. Maar een mooi verschil om te zien. Deze koe had aldoor erg jeuk bij haar staart aanzet aan beide kanten. Zo erg jeuk dat ze het open schuurde zoals te zien op de eerste foto. Navraag gedaan bij onze dierenarts. De diagnose was staartschurft. Er was wel een middel om het weg te krijgen maar dat mag niet gebruikt worden bij dieren die melk produceren, de regels daarvoor zijn behoorlijk streng omdat er anders residuen in ons voedsel zouden kunnen komen. Maar niet behandelen vonden we ook geen optie, want jeuk is natuurlijk erg vervelend. Omdat ik al ervaring had met de parasietmix inwendig bij de honden en de paarden en zelfs al eens bij een kalfje vond ik het het proberen waard om de parasietmix uitwendig te proberen op deze koe. In overleg met Caspar of dit veilig gebruikt kon worden bij een melkkoe. En zie de tweede foto voor het resultaat.

Review koeien behandeling met PYn mix en Parasietmix UITwendig


Parasiet Mix inwendig

Paulien de Roos

dier:

langharige hond en katten


Wat was de reden voor aanschaf van het product?

Natuurlijk middel om vlooien en teken tegen te gaan.

Wat zijn je ervaringen na toepassing van het product?

Inwendig lastig er bij katten in te krijgen en de hond helaas wel last van wormen


Zou je het product aan anderen aanbevelen?

Zeker voor honden


Annemarie Biermans

dier:

Duitse herder


De druppels in voer en vacht hebben naar ons idee prima geholpen.

De druppels waren echt niet lekker maar we hadden de oplossing om het over een klein beetje soya yoghurt te druppelen en dat ging er goed in.Rianne Werger

dier:

langharige hond


Ik was op zoek naar een goed alternatief voor chemische vlo-en teek preventie

Wat zijn je ervaringen na toepassing van het product?

De mix inwendig is sterk van geur, onze hond heeft er wat moeite mee, eet het vlees echt met lange tanden als ik het erdoor doe.

Voer mengen met visolie maskeert de geur/smaak.


Zou je het product aan anderen aanbevelen?

Jazeker

Weerstand Mix

Petra Geleijnse

dieren:

Scotty en de pups


Wat was de reden voor aanschaf van het product?

Scotty: Kuchen, keelklachten. Bij de pups ook voor verkoudheid: hoesten en niezen


Wat zijn je ervaringen na toepassing van het product?

Prima, Scotty geen klachten meer. Pups waren na een paar dagen weer beter


Zou je het product aan anderen aanbevelen?

Ja


Nu de vuurwerkmix aan het uit proberen voor het hypergedrag/overprikkeld gedrag van Nessa en dat lijkt ook wel wat te helpen

Review Tara inco mix

Hoi,Tara heeft nu 2 weken de inco druppels en wat een resultaat tot nu toe.
Ze is een stuk rustiger en vrolijk.
Geen druppeltjes meer gezien op het kleed.
Tis een wonder!

Inco Mix

Margriet

dieren:

Suus, Kooiker hond


Wat was de reden voor aanschaf van het product?

Wilde geen chemische middelen gebruiken


Wat zijn je ervaringen na toepassing van het product?

Onze Suus (kooiker) gebruikt naar alle tevredenheid de incontinentie mix omdat ze last heeft van urineverlies als ze slaapt. Ze kan niet zonder deze druppels. Wij zijn heel blij dat Caspar deze mix gemaakt heeft en dat het helpt. En helemaal blij dat het op een natuurlijke manier helpt! Geen leven lang aan de chemische troep, joepie 👍😊.Zou je het product aan anderen aanbevelen?

Ja


Parasiet Mix uitwendig

Linde Löbert

dier:

Dhrun onze kater zwart, waarschijnlijk 3 jaar.


Wij gebruiker sinds een week de parasietenmix uitwendig. En onze kater loopt geurend door het leven. Heerlijk.
Tot nu geen teek.


Veel buiten. Goede jager. Zelfs ratten.
Wij wonen in een natuurgebied. De Noordwaard.

Tot nu toe hebben we de heftige gewone middelen gebruikt. Omdat hij dagelijks 4 tot 6 teeken thuisbracht in de zomer.Renata Kolarova

dieren:

9 katten, europees korthaar


Wij wonen buiten de dorp dus katten mogen altijd naar buiten in de natuurgebied. En komt terug veel met teken. Reguliere druppels werken niet zo goed en is nog vrij heftig voor het dier.

Wat zijn je ervaringen na toepassing van het product?

Het werk bijna 100%. Is niet zo agressief als reguliere druppels, katten hebben geen heftige reacties er op.

Makkelijk in gebruik. Een kat komt bijna elke dag helemaal onder de teken te zitten (5-10 per dag) nu kom ik 1-2 teek tegen per week. De rest niks of zeldzaam een. Super.Nicole

dieren:

katten


De ervaring is dat mijn katten er goed op reageren. 1x werd het krabben erg, ergens begin zomer, toen heb ik avantage gegeven. Daar reageren ze heel slecht op. 

Elke week of minder vaak sindsdien een drup van je mix houdt het redelijk in bedwang. Ze zijn niet vlovrij volgens mij. Soms hebben ze zo'n plotselinge reactie op jeuk, maar het is dus acceptabel. Ik borstel wel regelmatig. Ze vinden de geur zelf ook niet fijn denk ik. Als ik het potje opendraai wordt er weggelopen :).
Joke Vruggink

dier:

hond


Ik had gisteren al gemeld dat ik erg tevreden was over de parasieten druppels ( uitwendig)

 

Ik heb voor Easy al vele soorten druppels gebruikt. Ik heb zelf de aromatherapie cursus gedaan. Dus ook dat ingezet. Maar altijd had ze er 1 of 2 lopen.

Zelfs heb ik chemische vlooienbandje geprobeerd. Daar werd ze meteen ziek van. 🤨

Ze heeft mdr1 gen.

Denk dat ik nu een maand jullie druppels gebruik. Geen vlo meer gezien!!!!

😁

Rianne Werger

dier:

langharige hond


Ik was op zoek naar een goed alternatief voor chemische vlo-en teek preventie

Wat zijn je ervaringen na toepassing van het product?

De hond heeft nog wel teken, maar lang niet zoveel als andere jaren, teken die wel vastbijten lijken bij verwijderen dood of veel minder actief. Het middel ruikt wel maar niet vervelend of overheersend.

Vlooien heeft de hond eigenlijk nooit.


Zou je het product aan anderen aanbevelen?

Jazeker.Paulien de Roos

dier:

langharige hond en katten


Wat was de reden voor aanschaf van het product?

Alternatief middel om vlooien en teken tegen te gaan.

Wat zijn je ervaringen na toepassing van het product?

Uitwendig zeer positief, geen vlooien en teken.


Zou je het product aan anderen aanbevelen?

Zeer zeker voor honden en katten

Anoniem

dieren:

Dribbel en James


Gebruik in- en uitwendig nu al 2 jaar. Geen teek meer te bekennen. Een topproduct.

Zou je het product aan anderen aanbevelen?

Ja!

Annemarie Biermans

dier:

Duitse herder


De druppels in voer en vacht hebben naar ons idee prima geholpen.

Het pipetje met druppels op de vacht ruikt heerlijk fris. Enige is dat de vloeistof geen vloeistof is, eigenlijk te dik. Lijkt te plakken en loopt niet meer door het pipetje waardoor aanbrengen wat lastig is.


Pup Bruno


Wij wonen met onze puppy Bruno erg landelijk. Hij had op een gegeven moment elke week minimaal 8 teken zitten. Mijn trainer raadde Krachtig Kruid aan omdat dit geen aanslag is op het lichaam van je hond of kat. Sinds we de Parasiet mix uitwendig gebruiken (2/3 x in de week) heeft hij nog minimaal last van de teken in de buurt. Ik vind het een heel goed preventief tekenmiddel en je hond gaat er ook nog is lekker door ruiken.

Eveline de Leeuw


Voor anti vlo van onze eigen katten gebruiken we al ruim 2 jaar de Parasiet mix uitwendig. We houden ons niet netjes aan de 2x per week, maar doen het 2 wekelijks. We verdunnen het niet met een andere olie zoals beschreven in de bijsluiter. Ik dep mijn vinger aan de pipet, zodat er een klein druppeltje op mijn vinger komt en masseer die in de nek, vlak bij de oren, van de kat. Ze likken het soms wel bij elkaar af, maar veelal doe ik het voordat ze gaan spelen of eten. Dan kan het intrekken. De huid van onze katten reageert prima op zo’n kleine onverdunde druppel. Tot nu toe hebben we nooit vlooien gehad bij onze katten. Wij hebben ook de Parasietmix inwendig, maar gebruiken die niet meer. Onze katten eten rauw voer van Oervoer en Carnivoer en gebruiken daarbij ook supplementen en multivitaminen. Wij zijn niet deskundig, maar zover wij weten is het hebben van parasieten een vicieuze cirkel en is een gezonde darmflora van invloed hierop. Tot nu toe hebben ze ook nooit wormen, we laten de poep een paar keer per jaar controleren bij de dierenarts. Wij zijn super tevreden met de Parasiet mix, zouden niet anders meer willen. Fijne bijkomstigheid is dat de katten langdurig heerlijk ruiken als je met ze knuffelt.

Caspar Zalf

Caroline Tuijn

voor zichzelf


Hallo Caspar,

Ik wil je graag, heel graag bedanken.... 5 maanden geleden ben ik in mijn pols gebeten tijdens het trimmen. Geen grote hond, dus de schade leek mee te vallen. Echter was de wond erg diep en om een lang herhaal kort te maken... Ik heb 4 maanden lang heel veel pijn gehad, zoveel dat ik dacht dat als dit niet snel beter werd, ik mn trimwerk zou moeten beëindigen... Mn pols was constant enorm pijnlijk gezwollen waardoor en ik 's nachts niet kon slapen en overdag mijn werk amper kon doen mits een veel te hoge dosis pijnstilling. De pijn straalde uit naar m’n vingers en ik kon de boel amper bewegen (Mn pols was overigens niet rood en warm dus het was geen infectie) De wanhoop nabij (Ik wilde onder geen beding een cortisone spuit maar zag inmiddels weinig andere opties ) heb ik een potje Caspar zalf besteld. Een paardenmiddel leek me een mooie laatste poging. Ik ben begonnen met smeren en letterlijk een dag later kon ik de pijnstillers laten staan. Als bij toverslag verdween de zwelling en daarmee ook de pijn. Ik wilde niet te vroeg juichen maar ik ben nu een maand verder en heb nog steeds geen pijn. Ik wil voorstellen om de naam van de zalf om te dopen in Caspar's Magische Wonderzalf. Dank! Dank! Dank! Caroline


Review konijnen 

Ik heb Rhythm en Roll behandelt met Caspar zalf.
Heb 1 week lang intensief de 2 konijnen ochtend en einde dag gesmeerd.
De volgende 1,5 week alleen de ochtenden.
Waarom maar 2,5 week, konijnen vinden het niet leuk om gepakt te worden en het werd lastiger. Als ze mij al zagen waren ze weg.

Ik ben blij met het resultaat. Het blijft altijd een terugkomend probleem. In het voorjaar ga ik weer 2,5 week smeren.

Let wel op:
De zalf is een extra hulpmiddel.
•Zorgen dat de konijnen droog zitten, geen natte ondergrond
•Zachte ondergrond, geen stenen.
Onze konijnen zitten op foamtegels en daar overheen een dunne zeil.
•Geen scherpe dakbedekking op trappen of schuilhuisjes.

Eveline de Leeuw


Bij ons in huis is de Caspar zalf ‘de allround EHBO zalf’ en niet meer weg te denken.

We hebben zelf 2 geadopteerde katten uit Roemenië en vangen nogal eens dieren op als logees. Een maand terug kwam er een wat oudere kat die al 1 week een kap op had in verband met, waarschijnlijk, een bijtwondje van een ander kat aan zijn poot. Ik heb de Caspar zalf er 2x daags op gesmeerd een aantal dagen en na 1 dag kon de kap af en genas het wondje mooi. De kat likte al snel niet meer eindeloos aan de wond.


Zelf heb ik een ongeluk met de elektrische fiets gehad, een flinke klap, met een fors gekneusd bovenbeen. Heb dit in eerste instantie ingesmeerd met een speciale Arnica zalf, maar na een dag of 4 ben ik toch over gegaan naar de Caspar zalf 2x daags 2 weken lang. En pas toen voelde ik elke dag echt herstel.

Verder gebruiken we het voor brandplekjes bij onszelf, schaafwondjes etc. En als we door onze eigen katten (speels) gekrabt/gebeten worden.


Vuurwerk Mix

Nienke Oort

dier:

Kortharige middelgrote vuilnisbak


Mijn ervaring is dat het middel mijn hond beter met de angst voor het vuurwerk kan omgaan en zij sneller herstelt. De angst is niet weg, maar beter te handelen. Wel enkele dagen van te voren opbouwen.
Zou je het product aan anderen aanbevelen?

Ja, zeker het proberen waard.

Hanneke Engelsman

dieren:

Janse (bordercollie van 12) en Duffy (jack russel van 4)


Wat was de reden voor aanschaf van het product? Bang voor vuurwerk


Wat zijn je ervaringen na toepassing van het product? Ze zijn heel erg bang voor het geknal ondanks toediening van druppels, waarmee ik een maand voor de jaarwisseling ben begonnen.


Jammer... volgend jaar opzoek naar iets anders.Ans Heijnen

dier:

Langharige middelgrote hond


Normaal doodsbang voor harde knallen, vorige oud en nieuw een trillend en hijgend hoopje ellende. Nu, na twee maande Vuurwerkmix, en met een thundershirt aan, de rust zelfve. Keek wel op bij een knal, en liep ons achterna als we opstonden van de bank, maar verder was het voor ons en vooral voor hem een verademing! Aanrader dus! Het lag heus niet alleen aan het thundershirt, want er wordt hier al maanden geknald, en toen had hij het niet aan en was ook veel rustiger dan normaal. Ik heb altijd wat twijfels gehad bij Bloesemtherapie, maar dit heeft me overtuigd van de geweldige werking!

E. Leurs

dier:

Kleine hond met korte vacht


Wat was de reden voor aanschaf van het product?
Hond is wagenziek.
Wat zijn je ervaringen na toepassing van het product?
We zijn ongeveer 2 weken voor vertrek begonnen met de druppeltjes. De hond was echt veel rustiger tijdens de reis. Ook hoefde ze niet te braken.
Zou je het product aan anderen aanbevelen?
JazekerpYn Mix

Ellen

Dier: konijn op leeftijd

Sinds begin maart gebruiken wij de Pijnmix voor ons bejaarde konijn Juup. Hij heeft wat moeite met bewegen en pijn vanwege zijn artrose in zijn rug. De pijnmedicatie van de huisarts hielp wel, maar hij kreeg hier last van zijn stoelgang en dan moesten er nog meer medicijnen geslikt worden. Als experiment zijn we op aanraden van Jessica van Konijnenadvies overgestapt op de pijnmix.

Eerst in combinatie en afbouw van de medicatie van de dierenarts. Momenteel zit Juup al drie maanden alleen aan de pijnmix. Het is makkelijk te druppelen en hij krijgt het op een brokje 's ochtends en een snackje 's avonds. Juup hobbelt en huppelt op zijn eigen manier weer rond in de ren en de tuin. Hij beweegt meer en zit niet meer apatisch in een hoekje door de pijn. Hij ligt weer languit te slapen en springt zelfs 'per ongeluk' op verhoginkjes in de ren en de plantenbakken in de tuin. Ook heeft hij het erg druk met zijn grote vriendin Jet.

Bedankt, we zijn zo blij dat Juup weer meer zichzelf kan zijn op zijn oude dag. Lekker rondscharrelen, aaitjes halen en op zijn vriendin passen.

Review Uk pYn mix hoefbevangen paard UK


Hierbij de foto van de knappe Uk die de Pynmix heeft gebruikt en dit is een stukje over hoe dat is gegaan:

 

Uk werd laatst plotseling hoefbevangen door een tijdelijke wisseling van hooi. Uk is een merrie van 28 en ze was al jaren vrij van hoefbevangenheid. Ze liep ineens erg moeizaam en kreeg daarom meteen de Pynmix. Dit werkte snel. Na een paar dagen liep ze al wat beter. Ze heeft het ongeveer 2 weken gebruikt, daarna was het al niet meer nodig.

Willemijn

dier: hond


Mijn hond heet Totem. Hij is een grote herder (Shiloh Shepherd), 70 cm schofthoogte en 58 kilo.

De Pyn-mix bevalt prima.

Onze ouder herder (in mei zal hij 11 worden) heeft een kapotte knieband en waarschijnlijk spondylitis, maar daarnaast is het erg moeilijk om hem pillen te laten eten of druppels bij hem in te brengen. Van conventionele chemische middelen werd hij vervolgens ook nog vaak misselijk.

Als alternatief druppelen we nu de pYnmix op zijn huid, en dat werkt goed.

Aan zijn gedrag te merken is zijn toestand nu stabiel en draaglijk. Wanneer dat niet meer zo zou zijn, dan gaan we afscheid van hem nemen.

Zou deze oplossing zeker aanraden!

Vriendelijke groet,

Willemijn

Review pYn mix Djennah en Kathy

Wij zijn twee Schotse Collie's ...

Djennah een Sable teef die over 2 maanden 11 jaar wordt en Kathy een Blue Merle teef die vorige week 9 jaar is geworden...

In het najaar van 2021 begon Kathy destijds 7 jaar ineens mank te lopen met haar linker achterpoot...na twee weken was het over dachten wij dus...anderhalve maand later wederom mank lopen alleen ging het niet meer over en nadat zij heel moeizaam uit haar mand kwam en op 3 poten liep was de maat vol en een afspraak gemaakt bij onze dierenarts in Ermelo...uiteindelijk een foto gemaakt en bleek ze dus artrose te hebben...we kregen  Metacam mee voor 3 weken en daarna aankijken...mocht het weer ernstig worden dan op pijnstillers was het advies...na eerst een verbetering kwam het toch weer ernstig terug na het stoppen van de Metacam...

Ik vond haar nog zo jong om haar nu al op de pijnstillers te zetten en ging googlen op zoek naar alternatieven...ik kwam terecht bij een veterinaire natuurgeneeskundige Eva Tesselaar...na onze eerste afspraak en haar uitgebreide onderzoek adviseerde ze een middel wat helt bij artrose...maar wat bleek Kathy kon het niet goed verdragen en kreeg buikpijn ervan...uiteindelijk is ze uitgekomen op de Groene lipmossel in combinatie met pYnmix van krachtig kruid...sindsdien gaat het zoveel beter met haar waarbij ik wel moet bekennen dat we ook naar een osteopaat zijn geweest...

Aangezien het bij Kathy zo goed hielp en onze bruine monster ook wat moeizaam ging opstaan en bewegen heb ik haar ook op de pYnmix gezet...warempel binnen een dag zag ik haar veel beter opstaan en bewegen...geweldig om te zien...zo blij voor haar...door omstandigheden kon ik niet zoveel pYnmix meer geven en nu merk ik weer achteruitgang bij het bruine monster Djennah...inmiddels weer besteld en kan niet wachten tot het binnen is...ook wil ik vermelden dat de service van krachtig kruid super vriendelijk en goed is en met name de altijd behulpzame Sandra..

pYn Mix

Wie ligt daar op haar favoriete plekje hoog in de krabpaal te slapen...? Suzy! Door haar zware artrose aan haar onderrug, knieën en heupen ging dat niet meer. Ik heb de pYn mix van Krachtig Kruid verhoogd tot 5 druppels per dag en zie na een aantal dagen direct verschil!

Ashraya ++

Onze hond uit Roemenië heeft erg veel baat bij de Ashraya ++ druppels. Hij heeft inmiddels bijna 2 flesjes verbruikt met 2 druppels per dag. Hij is buiten veel meer ontspannen en heeft ruimte gekregen om te leren en beter contact te maken ipv zich te 'verliezen' in zijn primaire reactie. Dus daar zijn we heel blij mee!